سبد خرید

زنبور عسل چگونه عسل تولید می کند؟

۱۳۹۶/۱۰/۲۱ | ۲۱:۵۰

به گزارش” یه بال” زنبورها شهد گل را که ماده شیرین و معطری است از بطن گلها جمع آوری می‌کنند. شهد از۸۰ درصد آب و ۲۰درصد قند تشکیل شده است. شهد گل در گیاهان گوناگون ترکیبات متفاوت و در نتیجه خواص مختلف دارد مثلا شیره گل اقاقیا غنی از فروکتوز است و شیره پیچک غنی از گلوکز است.

عسل‌‌هایی که غنی از فرکتوز هستند به حالت مایع در می‌آیند. هنگامی که زنبور عسل شهد گل را جمع‌آوری نمود آن را درون کیسه‌‌ای مخصوص( کیسه عسل) در بدن خود ذخیره می‌کند و پس از آنکه حجم آن به ۴۰ میلی‌گرم رسید، به کندو مراجعت می‌کنند و آن را در اختیار زنبور دیگری که در کندو وجود دارد قرار می‌دهد تا مقداری از آب شهد توسط بدن این زنبور جذب شده و عمل دیاستاز (عوامل تخمیر کننده که باعث رسوب کردن عسل می‌شود) توسط زنبور روی عسل صورت بگیرد و پس از آن شهد در اختیار زنبور دیگر قرار می‌گیرد .

او نیز همین کار را ادامه می‌دهد تا زمانی که آخرین زنبور شهد را به عسل تبدیل کرده و درون سلولی که از موم ساخته شده می ریزد و روی آن را با ورقه‌‌ای از موم می‌پوشاند غلظت عسل تولید شده بستگی دارد به نوع گل و رطوبت منطقه‌‌ای که زنبور در آن قرار دارد. به عنوان مثال عسلی که از گل مرکبات بدست می‌آید رقیق و عسل حاصل از گل آویشن غلیظ می‌باشد عسل گندم سیاه دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی است.

اگر عسل حرارت داده شود ویتامین‌‌های A، B1, B2 و C موجود در عسل کاهش می‌یابد. در هر پرواز هر زنبور تنها ۴۰ میلی‌گرم شهد می‌تواند به کند و ببرد در نتیجه برای تهیه یک کیلوگرم عسل، زنبورها باید ۲۵ هزار بار پرواز نمایند. به نظر می‌رسد خاصیت آنتی باکتریال (ضدعفونی کننده‌) عسل به دلیل وجود رویال (که در سیستم دفاعی زنبور عسل وجود دارد) باشد که بر علیه باکتری‌‌های گرم مثبت موثر است.

در تحقیقاتی که در کشور ترکیه صورت گرفت به بررسی تاثیر عسل بر باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی Escherichia coli, Klebsiella pneumonia and Staphylococus aureus)) و مخمر ( Candida albicans) پرداختند و به این نتیجه رسیدند که عسل بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی موثر (به علت وجود اسمولاریته طبیعی موجود در عسل) و بر روی مخمر بی‌تاثیر است. در مطالعه دیگری که تاثیر۴۸ نوع عسل بر ۲نوع قارچ و ۸ نوع باکتری مورد بررسی قرار گرفت نشان داده شد عسل روی مهار رشد باکتری تاثیر بسزا و روی مهار رشد قارچ تاثیر اندکی دارد. عسل می‌تواند از پیشرفت زخم‌‌های بستر (به شرط اینکه مزمن نشده باشند) جلوگیری نماید.

: Tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...